BOC

“De Toekomst van Kunstmatige Intelligentie: Mogelijke Gevaren en Oneindig Potentieel”

# De impact van Kunstmatige Intelligentie op de wereld zoals wij die kennen

Kunstmatige Intelligentie is een onderwerp dat niet meer te vermijden is, het raakt ons allemaal – of we nu willen of niet. Het debat rond Kunstmatige Intelligentie is intens en beladen met zowel enorm potentieel als verzengende waarschuwingen voor gevaren.

## De Godfather van AI Verlaat Google

De zogenaamde “Godfather” van Kunstmatige Intelligentie heeft recent zijn functie bij Google neergelegd, waarschuwend voor de gevaren van AI. Zijn grote zorg is dat er een punt komt waarop geen baan meer nodig is door de snelle ontwikkelingen van Kunstmatige Intelligentie. Volgens het World Economic Forum zullen tegen 2025 maar liefst 85 miljoen banen vervangen zijn door AI. Voor ondernemers, waaronder degenen in Bergeijk, is dit een potentieel verontrustend vooruitzicht.

## De Monetaire Gevolgen van AI: Banenverlies versus Economische Groei

Het Instituut voor Openbaar Beleidsonderzoek, IPPR, heeft onlangs een rapport uitgebracht waarin de mogelijke effecten van AI op banen in het VK worden besproken. Ze stellen dat zonder snelle overheidsinterventie, meer dan 8 miljoen werknemers getroffen zouden kunnen worden. Banen zoals copywriting, grafisch ontwerp en persoonlijke assistentie worden bedreigd door AI technologie. Er moeten nieuwe banenvervangingstechnieken worden ontwikkeld om technologische vooruitgang te bevorderen en de economie als geheel ten goede te komen.

## Innovatie in de Gezondheidszorg: MIA in Actie

Er zijn ook spannende ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg. MIA, een op AI gebaseerd hulpmiddel, werkte samen met NHS Clinicians, Verenigd Koninkrijk, om mammogrammen van meer dan 10.000 vrouwen te analyseren. Slechts 81 van de 10.889 deelnemers kozen ervoor om hun scans niet te laten reviewen door MIA. Dankzij het gebruik van een database met meer dan 6.000 eerdere gevallen van borstkanker, kon MIA de subtiliteiten en visuele markers van kwaadaardige tumoren leren en hiernaar handelen.

## Digitale Tweelingen: Een Revolutionaire Voorspellingsfunctie

Onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk hebben een krachtige tool ontwikkeld, genaamd Foresight, die gebruik maakt van generative pre-trained transformers – dezelfde technologie achter ChattGPT. Foresight is in staat om virtuele replica’s van patiënten te maken die een reeks uitkomsten kunnen voorspellen, waaronder ziekteprogressie en behoefte aan medicatie.

## Investeren in AI: Amazon’s Grote Stap

Amazon kondigde onlangs aan dat het een investering van $2,75 miljard zal doen in Anthroptic, een bedrijf dat zich richt op Kunstmatige Intelligentie. Deze significante investering weerspiegelt de toegenomen interesse in AI-technologie, zowel van het publiek als van bedrijven.

## Duurzaamheid in AI

Tijdens de recente Nvidia GTC-conferentie werd de nadruk gelegd op de noodzaak van duurzaamheid binnen de AI-sector. Delta Electronics presenteerde hardware gericht op significant verminderen van het energieverbruik in AI-datacenters.

## Het Tijdperk van Collectieve AI

Collective AI is een opwindend concept geïntroduceerd door onderzoekers van Loughborough University, MIT, en YALA. Zij stelden een raamwerk voor waarbij meerdere onafhankelijke AI-agenten samenwerken in een soort ‘hive mind’.

## Conclusie

Het is duidelijk dat Kunstmatige Intelligentie en de impact ervan een steeds belangrijker gesprekspunt gaat worden voor ons allemaal, inclusief ondernemers in Bergeijk. We moeten ons bewust zijn van de mogelijke gevaren, maar ook het oneindige potentieel dat deze technologieën met zich meebrengen, omarmen en exploiteren. Het is een spannend tijdperk om in te leven!


Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *